7 Temmuz 2015 Salı

12 Yaşında 10 Numaralı Yıldız: Ferhat Çoğalan

Bazı çocuklar için -bu çocukta ışık var- diye söyleriz. Bu sözü Ferhat için -olağanüstü yetenekleri var parlak bir futbolcu olur- deriz kesinlikle.
Sokaktaki birçok çocuk yaptığı sporla devleşmek ister şüphesiz ki. Sadece bu yeterli değildir. Öyleyse yetenek, azim ve zekasıyla birleşince üstüne ailesinin de bunun farkında olup elinden tutarsa bir dünya devi haline gelebilir.

Esasında bu tip çocuklar yok değil sadece haberlerini bir yerlerde adının geçtiğini görmüyoruz. Yıllar sonra o çocuktan "imza" almak için ne türlü kalabalıkları aşmanız gerektiğinin farkında bile olmayacaksınız.
Messi gibi...


Konuyu fazla dağıtmadan Trabzonlu Ferhat Çoğalan'ın hayalleriyle, gerçeklerini bir film karesi misali önünüze sunmak istiyorum.
8-9 yaşında iken Trabzonspor tarafından olumsuz cevap alındığında Ferhat hayatının yeni bir başlangıcının olduğunun farkında mıydı? Daha da hırslandı, gözü hep yükseklerde olan Ferhat'ın yine Ferhat gibi hırslı ve mantıklı tercihler yapan babası Sedat Çoğalan çocuğunun doğru eğitimler alabileceği Valencia takımı ile anlaşmaya el sıktı.


Trabzonspor dışındaki Avrupa'daki kulüplerin fark ettiği Ferhat'ın; Dortmund, Leverkusen, PSG, Bayern Münih, Barcelona ve bir çok profesyonel kulüp peşine düştü. Bunlar mı sadece elbette hayır. 
Almanya ve İspanya gibi futbol ekollerinin spor dergilerinde "kapak" olan Ferhat Çoğalan için de konuşulan rakamlar neden peşinden koşulduğunu kanıtlar derecesinde.

Büyük, yıldızlaşmış isimleri zaten herkes takımının kadrosuna katmak ister. Aslolan sporcuyu alt yapıdan besleyip, efsaneleştirmek. 
Oyuncuda yetenek, istek vardır fakat doğru eğitimle, çalışmayla tam olur. Tam olarak Ferhat'ta bu özellikleri gördükleri için adeta kapısında yatıyorlar.


Özellikle topla olan hakimiyeti, kontrolü, ayağının çabukluğu, klas hareketleri, çalımları, hızlı dönüşleri, isabetli şut arayışlarıyla 10 numaranın hakkını veriyor. 
Zinedine Zidane'ın oğlu Theo ile İspanya ve Dünya basınında büyük yankılar uyandırıyor.

Küçük yıldız için 13 milyon Euro gözden çıkarılmış durumunda. Sporun her branşı için böyle çocuklar yazılıp, konuşulsun isteriz.

Çok istediğiniz, desteklediğiniz bir takım sizi geri çeviriyor ve o an dünyanın en mutsuz insanı olurken kapılar ardı arkasına açılıyor. Geleceğin parmakla gösterilen oyuncusu oluveriyorsunuz.
Seçimler, öngörüler ve azim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.