9 Temmuz 2015 Perşembe

Ansızın Esti Rüzgar: Diego Schwartzman

Metro ve metrobüsler çalışmıyor bu da yetmezmiş gibi birçok sokak, cadde trafiğe kapatılmıştı. Herkes ince hesaplar yapmaya başlamışken hafif hafif yağmur çiselemeye başlamıştı. Sanırım yağmur bile bu olumsuzluklara rağmen bizlere sakladığı güneşi göstermeye karar verdi.
1 Mayıs 2015 çeyrek finallerin olduğu tarih bu maçın ayrı önemi yarı finalde Roger Federer ile karşılaşacağı içinde ayrı bir heyecan barındırıyor. 

Ekran başındaki ve kortta izleyen seyircileri küçük bir sürpriz bekliyordu. Bu sürpriz aynı zamanda sinirine yenik düşen Giraldo'ya da olacaktı.



Kolombiyalı Giraldo çeyrek final maçının nefesini soluksuz alınca hem seyircilere hem de Schwartzman'a  hızlı başalayan bir ilk setle cevap verdi.
Tüm servislerini kırdı Giraldo, sadece 20 dakika sürdü set. Hiç kimse beklemiyordu. İkinci sete de rüzgar gibi başlayan yine Giraldo servis kırarak maça hükmettiğini söyledi.

Schwartzman tarafında ise işler hiç de istediği gibi gitmiyordu. Parçalanmış ve zayıflamış hissediyordu. Daha önceki maçlarda sergilediği geri dönüşleri düşündü. Omuzlarında hissetti ve raketine küçük hamle ile servisini kullanmaya koyuldu. Henüz Diego mikrofonu eline almamıştı.
Aldığı ilk setle "kendine gel Diego" dedi. Soğukkanlılığını bozmayarak.



Kendi içinde istişare yapan Schwartzman 6-2'lik setle kazanarak durumu beraberliğe getirdi. Ne Giraldo ne de seyirciler bu atmosfere kendilerini kaptırmaktan alıkoyamamışlardı.
Diego aldığı alkışlarla yarı finale çıkmak isteğini kayıtsız bırakmadı. Cevap niteliğindeydi tüm sayıları.

Giraldo bir saat önceki setle oynanan oyunu bağdaştıramıyordu. Şaşkınlık yüzünde geziniyordu.




Bir yandan da sergilediği tavırlar... Gerilimle, yorgunluk Giraldo'ya oyunu oynuyor, zehrini akıtıyordu. Vücudundaki damarlara ve de sahaya. Demorilize olmuş Giraldo vardı artık. Etkisiz hale getirmiş raketini parçalayarak mücadeleyi bırakmıştı.

Usul usul son seti almaya yaklaşan Schwartzman son fırça darbesini vuracaktı. Yaşının ve tecrübesizliğinin kurbanı olacak diyenlere selam yolladı korttan.



Tribünlerde bulunan hiç kimse ne olduğunu anlayamadı. Çoğu kişinin sevgisini ve hayranlığını kazandı. Bir de çok büyük tecrübe.

Yarı finalde Federer'e kaybetti belki ama gelecekte bende varım demesini bildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.