8 Temmuz 2015 Çarşamba

Hayata Merdiven Dayamış "Bobby Dixon" Zaferi

Hayatınızı gözden geçirip hangi noktada değiştiğini ya da bir dönüm noktanız olduğunu düşündünüz mü? Peki, şöyle açıklayayım.
Zamanın kaç olduğunu bilmeksizin yoğun bir şekilde kargo şirketinde çalışıp iki üç saatlik uykuyla plajlarda ter dökerek para kazanmak zorunda olan ama aynı zamanda hayatınında dönüm noktasının olabileceği, hiç bir zaman pes etmeyen bir isim var. 2-3 aydır gazete manşetlerinde, dergilerde, basında yoğun ilginin odağı olan Bobby Dixon.


Bunların daha öncesinden giriş yapmak isterim; sanki dram kitabının baş kahramanını anlatıyormuş hissine kapılacaksınız. Yeni hayatını kutlayan, eski hayatından ders çıkarmayı bilen Dixon'ın hayatı tam anlamıyla trajedi.

Merdiven altındaki doğumuyla başlayan hayat hikayesi, tüm ailesinin uyuşturucu bağımlısı olup, uyuşturucudan para kazanması gerektiği dönemlerden geçiyor. Cezasını hapiste yatarak ödüyor. Acımasız yaşamı hapiste başlayan dramı ile gerçekleri yüzüne vuruyor.


Neredeyse ailesinin tamamı hapiste yatarken Dixon dışarıda ayakta kalabilmek için mücadele vermeye başlıyor. Bir çok iş deniyor, uykusuz ayları geçiyor, çoğu zaman aç ve yatacak evinin olmamasıyla daha sıkı tutunuyor. 
Plajda çalıştığı dönemde yöneticisi Dixon'ı ve Dixon gibi parlak çalışanlarını spora yönlendirip temiz bir gelecek sunuyor. "Dönüm noktasının" kapıları tam da burada aralanıyor. 
İşin gerisi kapıyı sonuna açmak için Dixon'a kalıyor.


2002 yazı ile birlikte Bobby Dixon için basketbol yeteneklerini sergileyebileceği Kolej aranıyor. Geçmişi burada peşini bırakmıyor; hapse girmiş, olaylara ve uyuşturucuya karışmış kirli geçmişine gelecek vaat etmek isteyen kimse çıkmıyor. 
İnanan ve isteyen Dixon'ın kısa süre sonunda "Kankakee Community College" ile bir el uzanıyor. Hayatın asıl başlangıcı şimdi yaptığının farkına varıyor.

Diğer basketbolculara oranla çok fazla ter döküyor. Hem sporu adına hem de yaşadıkları uğruna. Üniversitenin sağlık bölümünde mezun olmasını engelleyecek hiçbir sebep yoktu ve üstün başarıyla mezun oldu.

O uyuşturucu satan çocuk şu anda Türkiye Basketbol Liginin 2014-2015 şampiyonluğunda çok büyük rol üstlenirken MVP olmasındaki başarı hikayesini de anlatmayı unutmuyor.


Kendisini artık milli takımda izleme gururunu da görmeye az kaldı. Yeni adıyla Ali Muhammet olan Dixon her ne kadar Pınar Karşıyaka'yla özdeşleştirmiş olsak da 2015-2016 sezonuyla Fenerbahçe takımında forma giymesine alışmamız uzun sürecek.
Başarısının bu noktaya gelmesinin Ufuk Sarıca ve takımına borçlu olduğunu farkındaki boğazında düğümlenen bir ayrılıkla veda etti.


Dixon bu alkışları sadece sergilediği oyuna almıyordu. Verdiği mücadeleye devrim niteliğindeki dönüşüne de alıyordu.

Dixon bulutlara merdiven dayadı. Gökyüzünden kendisini izliyordu. İnsanın hayatında bir merdiven ne denli önemli olabilir diyenlere...
Azmin, yaşamına sıkı sıkı tutunman takdire şayan.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.