11 Temmuz 2015 Cumartesi

İcat Çıkaranlar: Passolig

Stadın dışında ağız dalaşları, güvenlikçilerle kavgalar, takımını destekleyen taraftar... Bunlar maç izlemek isteyen grupları andırsa da maçını takip eden taraftarların mücadele sesleri.

Stadın içi büyük çoğunluğu boş koltuklardan ibaret, futbolcular arkadaşına seslenirken ki bağrışını net bir şekilde duyabileceğimiz maçlar oynanıyor.

Peki neler oluyor? Stadın içi başka dışı desen kaotik bir savaş alanı gibi. Neler mi oluyor! Tff Başkanı Demirören ve yardımcıları tarafından futbol sistemimize "Passolig" uygulaması getirmesiyle seyirci bakımından bir hayli kayıtsız kalındığı zamanlarda yeni bir "icat çıkardılar".


Dünyada bir eşi benzeri İtalya'da karşıma duvar gibi dikilirken (tessera del tifosa - taraftar kimliği) seyirci oranlarında yüksek derecede düşüş ve sporda şiddet yine saha dışına taşınmasıyla birlikte İtalya bu duvarı yıkmasını bildi. Lakin bu sevindirici haberi ülkemiz adına veremiyorum ne yazık ki!

Israrla tribünlerin dolu olduğunu, şiddetin azaldığını, futbolcuların oyun zevkinin arttığını iddia edenler var! Tartışılır bir konu dahi değil. Altını çizmek istediğim konulardan biri futbolcular her maç sonrası seyircilerin önemi vurgularken ısrarla sürdürülen bu uygulamanın altında ezilmek ülke futbolunun düşüşüne sebep olmakta.


Taraftarlar bu konuda hiç bir zaman sessiz kalmadılar. Baş kaldırı ve haklarını savunmak için susmadılar.
Günümüzde halen daha bir çok yerde düzenledikleri yürüyüşlerle tepkilerini dışa vuruyorlar. Üstelik aldıkları cevap bir o kadar şaşırtıcı.

Bir haftasonu çocuğuyla maç izlemek isteyen bir baba veya anne bunu yapabilmesi imkansız gibi en az iki passolig alması gerekiyor ve aldığı passolig kartının -hangi takım için aldıysa- onun dışında herhangi bir maçı stadyumda izleyemeyecek olması.

Şimdi İtalya örneği gibi geri dönüş olmasını bekliyor olacağız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.