22 Temmuz 2015 Çarşamba

Kazanmaya Aç Zlatan lbrahimovic

"Kimse benim buralara geleceğime, bu kadar başarı yakalayacağıma inanmıyordu. Herkes hakkımda boş boş konuşuyordu. Beni büyük ağızlı biri olarak görüyorlardı. Bilmiyorlardı ki bu çocuğun vizyonu onların hayal edemeyeceği derecede büyüktü. Çocukluğumda hep buraları düşledim. Ve sonunda işte buradayım." 
Kendinden emin, samimi ve iddialı bir konuşma yapar. Bence sözlerinin son derece doğruluğunu kanıtlıyor. Takımla uyumu ve attığı muhteşem golleriyle. 

Neden bu kadar dik durduğunu ve hayallerinin ucu bucağı olmadığının sebeplerinden biri çocukluğu elbette ki. Bosna Savaşının tam ortasına kalan babası, ceplerindeki parası ekmek almaya yetmiyorken köyleri işgal altına alınmıştı. Çareyi de göç etmek de buldular. 

Zlatan İsveç'te doğmuştu ama göçün ve suçun yoğun olduğu bölgesi Rosengard'a taşınmışlardı. Evet halkı zengindi, lüks otelleri ve masallardaki gibi caddeleri vardı. Öte yandan alkol ve uyuşturucunun merkezi olmuştu. Ailesi bu kadar mücadele etmişken Zlatan "boş" insan olmak istemiyordu. Her ne kadar kolay yoldan para kazanmak olsa da.

O farklıydı ve başarı yolun sonundaydı. Yoluna devam etti. Her şeyin kendisinde başladığını fark ettiği anda futbol kurtardı o bataklıktan. Çıktığı yolda öyle bir ışık olacaktı ki milyonlar tarafından hayranlık uyandıran, dünyaca ünlü futbolcular sıralamasında ilk sıraları zorlayan isim olacaktı.


Babası savaş yılları yaşamış, İsveç'e geldikten sonra fakirlik içinde olsalar da oğullarını bir nebzede olsa yüzlerini güldürmek için varını yoğunu ortaya koymuştu. 
O koca yürekli babası Zlatan'ın hazırlık kampına gidebilmesi için 1 aylık maaşını oğluna verip evlerinden atılma pahasına da olsa "biz senin arkandayız" mesajını inanan gözlerle bakmasını öğretti. 

Her zaman belirttiği; hayattaki en önemli iki şeyin disiplin ve saygı olduğunu belirten Ibrahimovic sergilediği futbolla orta sahadan attığı gollerle ispatlıyor.
İngiltere'ye attığı tarihi gol, muazzam gol bundan daha iyisi olamaz dedirten cinstendi. İngiliz takımlarına gol atmamışsanız iyi bir futbolcu olamamışsınızdır der Zlatan. Ancak o sadece bir maçta 4 gol atarak, ki son gol kelimelerin yetersiz kaldığı halen daha adrenalin depoladığı gerçeğini gösterdi.


İsveç'in yalın, modern ve yaşam kalitesinin üst düzey olduğu Malmö'de futbol oynamaya başlamıştır. Aynı ülke benzer şehirler, farklı Zlatan...
Premier Lig'de Arsenal'in kapısını çalar. Wenger - Zlatan uyuşmazlığı oluşunca ertesi gün Ajax'la anlaşarak yıllar sonra Wenger'e kim olduğunu göstereceğinin sinyallerini adeta saçacaktı. 

Zlatan " başarıya aç, hırslı ve disiplin kelimelerinin tanımlarını yeniden yazıyordu. Başarıları, şampiyonlukları, sevinçleri, kazanmaya olan açlığı...
Ya da şu anda uyuşturucu satmak ve kullanmaktan yıllarca hapis cezası almış bir Zlatan da olabilirdi. 


PSG'de her defasında mutlu olduğunu belirtse de bu sezon transfer haberleriyle gündemden düşmüyor. Bu konuda Galatasaray taraftarı sosyal medyada da Ibrahimovic'in takıma gelmesi için de özel çalışmalar yapıldı.
Taht kurmuş bir kere!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.