20 Temmuz 2015 Pazartesi

Le Tour de France 2015 Finale Adım Adım

Beklenenin aksine güneş yüzünü gösteriyordu. Pedallar çevriliyor, vitesler değiştiriliyor, boşalan su mataralarının yerine yenileri alıyor. En prestijli bisiklet turu olan Le Tour de France bu sene tam anlamıyla skandalların göbeği haline geldi. Her sene merakla beklenen finish'i kim görecek diye sorarken, bugün yeni bir aksiyon oldu mu diye sorar olduk.

Her yıl şölen gibi geçen bir tur düşünün. Etrafta iki, üç katlı evler, yemyeşil doğa, hafif hafif esen rüzgar gün yüzüne çıkarken üstüne bir de "sarı mayoyu" kim kazanacak telaşı neden 102'ncisi düzenleniyor sorusunu cevaplar niteliğinde.


Bu sene bu şölene biraz karmaşa ve skandallar karıştı. Peşini bırakmayacak gibi de duruyor. Bugün itibariyle 16 etap geride kalırken akılda kalan trajik haberler turun önüne geçti.
İlk etabın beklendiği gibi başlangıca yakışır etap olması yanı sıra Avustralyalı bisikletçi (BMC Racing takımından) Rohan Dennis kazandı.
2. etabın galibi hiç şüphesiz benimde favorilerim arasında olan Alman Andre Greipel oldu. Hızını kesmeyen skandallarda yeni yeni baş göstermeye başlayacak.


Ne yazık ki 3. etapla birlikte işler çığırından çıkacaktı. William Bonnet'in düşmesinin peşi sıra sarı mayonun da sahibi olan Fabian Cancellara'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kadar bisikletçinin zincirleme kaza sonucu yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldılar. Normalde nadiren görülen yarış direktörü kararıyla 20 dakika durduruldu.

Fransa Bisiklet Turu yaşadığı zorluklarla mücadele ederken Andre Greipel'in kazandığı 5 .etabında yarışın 25. kilometresinde başlayan yağmur etabın kaderini belirleyen bisikletçilerin neden olduğu yeni bir zincirleme kazada yarışın gözdeleri düşünce, sıralamalar yer değiştirdi.



Tam yarış istenilen düzeye geldi, güneşe merhaba dedikleri zamanda olanlar oldu. Kaderin peşini bırakmadığı Tour de France'de yarışa 1 kilometre kala sarı mayonun sahibi Tony Martin takım arkadaşının da dahil olduğu zincirleme kazada köprücük kemiği kırıldı.

Turun büyük facialarından biri de yaralı bisikletçilere sağlık ekibinin ulaşması uzun süre alınca olumsuzluklar boy göstermeye devam etti. 


Ne tur ama dedirtiyor insana. Esasında bisiklet turlarında kazalar sık olmasa da karşılaşılır bir durum. Ancak bu yılki kazalar keyif alınan bisiklet turundan ziyade "acı" ifade ediyor olmasıydı.

Ardı arkası kesilmeyen skandalların bir yenisi de bu zamana kadar turun liderliğini sürdürdüğü Chris Froome'un doping yaptığı  iddiaları ile çalkalanırken internet ortamında antrenman bilgilerinin çalındığı belirtildi. Tam anlamıyla ortalık karışmış durumda.


Koşulan bisiklet yarışlarının yerine talihsizlikler yer alması oldukça çarpıcı. Finale çok az kala heyecan dorukta. An be an takip ettiğimiz Le Tour de France için nefesler tutulmuş durumda.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.