28 Ağustos 2015 Cuma

"Aslan" Avının Peşinde

Galatasaray'ın son yıllarda göstermiş olduğu başarılı grafikte, bu yıl eşleştiği dengeli diyebileceğimiz kura sonunda; hareket ve heyecan üst seviyeye ulaştı. 
Sanki yarın çıkıp oynayacakmışız havasındayız. Arka arkaya aldığı başarılar ve çeyrek finale kadar uzanan Şampiyonlar Ligi maratonunda hücum hattında iyi bir ivme yakaladı. 2014-2015 Şampiyonlar ligi şansızlığını saymazsak. Ülkece kenetlenip rengin ne olursa olsun birlikte sevinip, üzüldüğü izlenen maçlar şenliğine büründü.

Sezona beklenenin aksine kötü başlangıç yapan sarı-kırmızılılar artık grupların belirlenmesiyle hazır ve inanmış takım ruhuna geri dönecektir. Diğer grupların cehennem sıcağını aratmazken C grubu ve H grubu Araf'ta kalmış kıvamda. Kıran kırana mücadelelerin, favorilerin 4 takımında olabileceği çekişmeli maçlar bizleri bekliyor olacak.


Deyim yerindeyse avcı Aslanken avlananlar kimler?
Mucizelere imza atan ve 4. torbadan; çok uzaklardan ilkleri yaşayan takım olarak selamlıyor Astana takımı.
Aslında takım olarak Liginde dahi "cicim aylarını" yaşıyorlar. Çiçeği burnunda Astana takımı henüz 2009 yılında kuruldu. Bizler liglerin yeni düdük çalmasıyla terlemeye başlamışken, Kazakistan'da 8 kasımda lig sona erecek. Bu durum biraz dezavantaj yaratabilir. 
Maribor, Helsinki ve APOEL'i eleyerek sürprizli bir takım olarak aramızda.

Portekiz'in köklü takımı olan Benfica ise; 1. torbadan katılarak biraz korku salsa da açıkçası Alman, İngiliz ve İspanyol devlerine bakış, memnun yüz ifadesiyle ayrılıyoruz. 
Galatasaray'la da ilk ve tek maçını 2008-09 yıllarında UEFA Kupası gruplarında 2-0'lık üstünlükle kazandığı maç olarak göze çarpıyor.

Biraz daha can alıcı noktaya gelirsek; her ne kadar 2. torba gibi görünse de -ben 1. torbada olmalıyım- diyen Atletico Madrid var.
Bu yıl fazlasıyla kan kaybeden Arda Turan'ın 34 Milyon Euro'luk dudak uçuklatan transferinin yanında Mandzukic, Miranda ve Raul Jimenez gibi yıldızlarını satarak boşluklarını doldurmaya çalışıyor. Atletico Madrid C grubundaki takımlara göre "sıcak el" konumunda. 2 yıl önce Real Madrid'le final oynamış ve oynadğı futbolla kendinden söz ettiren bir takım olmayı başarmıştı. 

  
Galatasaray önce geçen senenin rövanşını alacak, daha sonra tıpkı Atletico Madrid gibi "neden olmasın" dedirtecek inanışla geldiğini görüyorum. Gruptan çıkması yanı sıra ülke puanı açısından vasatı takip eden grafiğine de dur diyecek gibi kim bilir.
Neden olmasın?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.