4 Ağustos 2015 Salı

Tutku, Müzik ve Futbol

Şarkı dinleten dışında, şarkı söyleten bir spor... Esasında tüm sporlar için söz konusu bir durum. Doping etkisi yaratan melodiler, insanın ruhunu alevlendiren, hissettiğinde yaşamını anlamlandıran bir sembol adeta. Müziği sevmeyen birini görmek neredeyse imkansızken, futbolu sevmeyen birini pek ala müzikle sevdiğini görebilirsiniz.
Üstelik bir de hayranı olduğunuz müzik grubunun veya şarkıcının desteklediği takımlar futbol hayranlığınızı iki katına çıkarabilir. Tabi sizin tuttuğunuz bir takımı desteklemiyorsa işler o zaman istenildiği yöne gitmeyebilir. 

Futbolun doğduğu ülke olan İngiltere müzik ve futbolun altına odun atmakta gecikmemiş. Özellikle ünlü müzik grupları, hayran kitlesini kaybetmemek için tuttukları takımları uzun yıllar saklı korumayı başarmışlar.
Nitekim bazıları bağıra bağıra gösteriyorlardı. Bu konuda bir takım araştırma yaptıktan sonra ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Efsane müzik gruplarından The Beatles Liverpool şehrinin gurur simgelerinden.
70'lerin ünlü müzik grubu The Faces'den ayrılıp solo kariyerine durmaksızın yol gösteren Rod Stewart oldukça sıkı bir Celtic taraftarı. O yıllarda maçları tribünlerde izleme heyecanına kapılanlardandır. 

90'ların sonunda grubunun ailesini oluşturan "Kasabian" rock grubu Leicester City takımını yani grubun doğdukları şehri desteklemeleri ayrı bir artı olarak geri dönüş yapıyor. Bununla birlikte bir dönem "Fire" adlı şarkıları Premier Lig'in resmi şarkısı olarak İngilizlerde lezzeti dillerde olan bir tat bırakmıştı.
Grup oynadıkları futbolla da alkışları topluyordu.

Bir dönem West Ham altyapısında oynasa da söylediği müzik gibi ağır basan heavy metal, futboldan onu alıkoymuş bir isim. Steve Harris hiç yabancı gelmedi biliyorum.
Iron Maiden kurucusu. West Ham tutkusu bitmediğini gitarındaki logodan futbol-müzik ilişkisinin kol kola girmiş bir sevgili havasında yaşayanlardan.


Yine heavy metal'in efsanelerinden Ozzy Osbourne Aston Villa'nın fanatik bir taraftar olarak sesini duyuruyor. Bir yaşayan efsanede The Beatles grubundan Sir Paul McCartney. Halen daha maçları seyredip kalbini kontrol etmek için stat da yerini alanlardan.

Bir zamanların FIFA oyunu için şarkısını armağan ettiği Norman Cook bir diğer adıyla Fatboy Slim popüler müzik yapmanın yanı sıra DJ olarak da sahnelerde boy gösteriyordu. Kendisi de sıkı bir Brighton & Hove Albion FC taraftarı.


İngilizler bu konuda bir hayli hızlılar. Herkesin dilinde destan olan Quenn grubunun "We are the Champions" şarkısı insanlık yaşadığı sürece var olmaya ve spor hayatının vazgeçilmezi olarak geçit vermeyecek gibi.

Müzik grupları veya şarkıcılar yazdıkları hikayelerinin hayatını yaşayanlar. Müzik bağı, tutkusu, aşkı... Futbol aşkını yenmiş gibi görünüyor olsa da bir yerlerde gizlenmiş futbolunu ama sahada ama stat da gün yüzüne çıkartıyorlar.
İçinizdeki futbol tutkusunu müzikle renklendirmeye ne dersiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.