14 Eylül 2015 Pazartesi

Ben Bu Sahneyi Daha Önce Görmüştüm! US Open Final

Tarih tekerrür mü ediyor, yoksa bize mi öyle geliyor. Zaman ve mekan farklı, oynayanlar ve sonuç aynı! Henüz üzerinden 2 ay geçmesine rağmen Wimbledon'daki finale benzer bir oyun sergilendi, Amerika Açık'ta. Özellikle de Avrupa'da saatler kuruldu. Çünkü beklenmedik bir misafirimiz vardı. Yağmur! Unutmadan bir de zaman.
Normal koşullarda akşam 11'de oynanması gereken erkekler finalinin sağanak yağmur sebebiyle yaklaşık 3 saat gecikmeli olarak başlanması hayal kırıklığına uğratmadı değil. İşte o vakit saatlerimizi kurmamız gerekir. Zaman farkını bir kenara bırakalım, nefesleri tutma zamanı geldi.

Erkekler finalinin adı netleşince hiç şüphesiz Wimbledon finali akıllara düştü. Djokovic'te, Federer'de finale gelene kadar hiç oyun vermemiş, sonuna kadar finali hak etmiş isimlerdi. 
Bugüne kadar 41 kez karşı karşıya mücadelelerini izledik. 21'inde Federer'in yüzü gülerken, Djokovic ta ki bu maça kadar 20 kez yenerek 2015 Amerika Açık'la eşitliği sağlayacaktı. 
Amerika Açık'ta tam 5 kez randevulaştılar, ancak 3'ünde hesap ödeten Federer olurken bu yılki finalle Alman hesabına dönüştü.


Bu yılda yine Erkekler Finali büyük çekişmeye sahne oldu. Agresif ve maça hakim olarak başlayan Djokovic ilk seti almayı başardı. Ardından Majesteleri tie-break setiyle maça ortak oldu. Maça sıkı tutunan ya da daha az hata yapanın kazanacağı maçta gülen taraf  Djokovic oldu.
3-1 yenen Novak Djokovic 1 sezonda Roland Garos haricindeki 3 Grand Slam'i kazanarak sezona kapılarını şimdilik kapadı.

Djokovic sadece Federer'e karşı oynamadı, Flushing Meadows'taki tribünlerin çoğunluğu Majesteleri destekleyince taraftarlara karşıda imalı gülüşlere sebep olmadı değil.


Federer tarafında ise; 18. Grand Slam'i kazanıp 3 yıldır hasret olduğu turnuvalarda şampiyonlukla ayrılıp şeytanın bacağını kırmak istiyordu. Federer bu maça gelene kadar 28 setin tamamını kazanmıştı. Kendi oynadığı oyunlarda bambaşka bir Federer görürken, neredeyse 10 saniyede servis oyununu alıyor. 
Ancak sonlara doğru Majesteleri servisini kırdırarak Djokovic'e teslim oldu.

Bu azim ve yaşını umursamaz tavrıyla hırsını bir kat daha arttırarak 2016'ya devredecek. Dikkat etmenizi istediğim nokta ise tıpkı Wimbledon'daki gibi "seneye görüşürüz" demeciyle göz dağı verdi.

 
Kadınlar finalinde sürpriz üstüne sürpriz... Vinci yarı finalde dünya 1 numarası ve favorisi Serena Williams'ı eleyerek rakibi Pennetta'da vatandaşı gibi dünya 2 numarasını eleyip finalde İtalyan gününe dönüşüverdi. Kazanan Pennetta'ydı.
Gülen taraf aslında her ikisi de oldu olmasına da hayranlarını bir yandan sevindirirken diğer yandan da tenisi bıraktığını açıklayarak üzdü.

Ne diyelim! Ekselansları Federer gibi; "Seneye görüşürüz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.