18 Eylül 2015 Cuma

Tercihler ve Gerçekler: Nikola Mirotic

Mutlu olmak! Sadece salt başarı ve çalışmayla değil, gecesini gündüzüne katan sporcuların mutluluğunu önemsemekten geçiyor. Bazı anlar vardır saniyeler içinde gölge düşürür, bazen de doğru zamanda doğru yerde aldığınız kararlar hayatınızı şekillendirir. 
İşte bu yol ayırımında vereceğiniz karar ya da kararlar yolunuz da ışık olur. Bir de bu unsurlara yaş faktörü devreye girdiğinde çıkmaza sürüklenebilir. Bu nokta da elinizi tutan çoğunlukla aile, giriş yapar. 

Her yerde karşımıza çıkan yegane tek spor; dikkat şaşkınlık içerebilir! Ta tam futbol...
Gerçek tutkusu futbol olan Mirotic, yaşıtlarına göre uzun ve yapılı atletik vücuduyla sadece teknik direktörünün değil, çevredekilerinde çok çabuk göz hapsine alıyordu. 
Bir yandan antrenörü peşini bırakmazken, dedesinin biricik torunu Mirotic'i basketbol sporuyla tanıştırmaya karar verir. Henüz daha 13 yaşındayken geleceğini etkileyecek büyük değişimlere "açık" olduğunu gösterir. 

Her ne kadar çocukluğu Karadağ'da geçse de İspanyol vatandaşlığı ile de alternatif seçim yapma hakkı veriliyor ailesi tarafından. Tercihi İspanya'dan yana kullansa da görmezden gelemeyeceği basketbol da ilk adımını Karadağ'da atar.


Mirotic'i keşfeden Real-Madrid kimselere kaptırmak istemeyince 14 yaşında sözleşme imzalarlar. Real-Madrid takımının küçükler lokasyonunda yaklaşık 2,5 yıl oynadıktan sonra A takımı yeni bir sözleşme ile karşılarına çıkarlar. Hızlı bir yükseliş seyrini, her olumlu dönüşü sonuna kadar hak ettiğini ispatladı.

2010-11 sezonunda Euroleague'de takımının en değerli oyuncu seçilmesinin yanında yükselen yıldız ödülünü kazanarak cesur seçimlerinin ne kadar doğru olduğunun kanıtı. Bu durumda "dedenin" de elinden öpmek gerek. 
Bir sonraki yılda Real-Madrid'le İspanya Kral Kupası ve Süper Kupasını kazanmış ve Nba kapılarını aralamıştı. Önce Houston'ın peşi sıra Minnesota ve en son olarak Chicago Bulls'a takas edilerek formasını sırtına geçirdi.


Yaşını avantaja çevirmesini de çok iyi bilecekti. Ya da daha doğru bir cümleyle Nba'de dikkatleri üstüne çekmeyi başaracaktı.
Gelecek yılların teminatı olarak gösteriliyor bu azmi; cesaretini yılın çaylağını kıl payı kaçırarak Andrew Wiggins'e kaptırdı. Ancak Nba en iyi çaylak beşine seçilerek sonraki yılları zorlayacak biri olarak listelerde.
Elinizden tutan kişiyi ve güveni anlatan bir isim Nikola Mirotic!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.