13 Ekim 2015 Salı

Nam-ı Diğer T-Mac

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame üyelerine bakıldığında, basketbolun belirleyicilerindendir. Daha çok Nba'in demek net olur. Eski tarzları ile halen daha kırılamayan rekorlar, geçmişte kuralları değiştiren kalıplarıyla günümüze taşıyan üstatlar.
Daha yakından incelemenizi tavsiye ederim. Hatta öyle 1-2 saate sıkıştırıp, oldu-bittiye getirmeden. O zamanın koşullarıyla değerlendirin. Şimdi şöyle bir algıda olmamalı bence; bu listeye giremeyenler gelmiş geçmiş en iyi oyuncular değildir, yanlış olur. Boylu boyunca bir sürü isim sayarsınız.
Keza benim içinde var. O dönemlerde Tracy McGrady için 7 sayısı totem niteliğindeydi. 7 kez Nba All-Star, 7 kez Nba yılın beşi araya bir de 2 kez sayı kralı başarılarını sıkıştırıp totemi bozdu. 

Bir de Adidas firması en büyük rakibi Nike karşı savaş açabilmek için en büyük kozlarından birini ortaya koydu. T-Mac adında bir seri üreterek piyasada meselesi olan, mücadelesi olan ve de hikayesi olan Tracy McGrady'nin ürünlerini satışa sundu. 
Kısa sürede patlama oldu tam da beklendiği gibi. Benimde kıyamadığım T-Mac basketbol topum kullanmamak üzere sabır gösterirken yıllar sonra hafif yamulmuş ve inik olduğunu görünce ki yüz ifademi ve beni ikiye ayırdı. 
Bir taraftan kıymetini bilip temiz ve yeni bıraktığım için gururlanırken diğer taraftan "safça" bir düşünceye kapıldığımı fark ettim.



Beni şimdi T-Mac'i izlerken düşünün her an her şey olabilir sloganıyla oynadığı için merakta hat safhada. Kariyerine ilk olarak Toronto Rapters'ta açılış yapan McGrady burada kuzeni Vince Carter'la oynamak biraz canını sıkmış olacak ki feriştahı gelse T-Mac'i Rapters'ta tutamazdı. Orlando Magic ile sözleşme imzalayarak oynadığı "gerçek" oyunu ve takımın yıldızı olmayı söküp aldı. 

Buradan da yolu Houston Rockets ile kesişecekti. Neredeyse Çin'den Nba draft edilmeyi başaran tek isim Yao Ming ile gösterdiği uyum takdire şayandı. Fakat bu uyum şampiyonlukla taçlandırmanın yakınına bile getiremedi. Unutulmayanlar arasında; Tracy McGrady imkansızı başarıyor ve San Antonio Spurs mücadelesinde yenilgiye giden maçta 35 saniyede 13 sayı atarak galibiyete uzanıyorlar. Vay be...



Son saniye üçlüklerine başka bir gezegenden geldiğini gösteren sayılarıyla çok konuşuldu. -Şekil A- hala konuşuyoruz. Kesin!
Basketbolda yapması gerekenleri, atılamayacak güçlükteki sayıları skorbord'a yazdıran bir isim çünkü.
2013 yılında basketbolu bıraktığına açıklık getirse de yurt dışı teklifleri için açık kapı bıraktı ve Çin'in yolunu tuttu. Tahmin edersiniz ki bu macerada kısa sürdü. Emekli olsa da çoğu Amerikalı basketbolcu gibi emeklilik ona hayat mektebinin mürekkebini yalamış biri olduğunu hatırlattı ve profesyonel hayata geri dönüş yaptı. 
Yalnız bu sefer basketbol yerine beyzbol'un haşin vuruşlarına kendini bıraktı.

T-Mac tutkunlarına da Adidas'ın ürettiği ürünlerini sarıp sarmalamak kaldı. Şimdi müsaadenizle 35 saniyedeki 13 sayıyı izlemeye devam edeyim. Defalarca izlesem de aklım almıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.