25 Mart 2016 Cuma

Güçlü Olmak Zorunda Kalmak, Bernard James!

Standart bir iş değildi onlarınki. Bir yandan sporun üstadı, yorumculuğun ve yazarlığın demek çok daha doğru olur, Ercan Taner bir yanda ise farklı bakış açısı ve bilgi birikimiyle Mert Aydın. Yani spor ile pişmiş güçlü kalemler. Tutturmuşlar bir "Ateş Arabaları"...
Türkiye'de alışılagelmişin çok dışında bir radyo programı adı aynı zamanda ülkemizde buram buram futbol tartışılırken onlar Oscar ödüllerinden, tarihe müziğe pek çok konunun yer aldığı programdı ancak 2014 yılı itibariyle kitaba dönüştü.

Benim vurgu yapmak istediğim tam olarak bu değil. Ateş Arabaları ayrı bir konu başlığı hatta bir kaç konu başlığı nezdinde olacağından kuşkum yok. Kitabı okurken bir konuya bağımlı kalıp kendini kısıtlamamak gerektiğinin altı çiziliyor. Kitabın son sayfalarını hafızama yollarken aynı saatler içerisinde Galatasaray Basketbol takımı Joe Dorsey'den boşalan 5 numarayı Bernard James ile dolduracağının haberi geçiyordu. Şimdi biraz sabır! Konu saptı düşünceleri için sizi biraz utandırabilirim.



Amerikan rüyasının tadına bakmak için bal çalan James ailesi için işler hiç de fena gitmiyordu. Peki ya çocuklar? O kısım muamma...
Bernard James sancılı alışma süreci ya da alışamamasının nasibini 17 yaşındayken liseden atılmasıyla başlıyor. O dönem Amerikan Ordusunun "parasal" açıdan getirisinden dolayı Amerikan Hava Kuvvetlerine katılıyor. Henüz ergenlik dönemi bitmemişken ordu da aldığı eğitimle hem boyu hem de vücudu yaşıtlarına göre bir hayli farklıydı.

Sadece 1 yılda 13 santimetre boy atınca neden profesyonelleşmiyorum sorusuyla renk buldu. Tabi bu askeri anlamda değil, Amerikan milli sporu denilecek basketbolda...
Gücünü yeteneğini de ekleyince Hava Kuvvetlerinin All-Stars takımına yükseldi ( Burada öz eleştiri şart, Türkiye'de yeni yeni başladığımız All-Star etkileri ve hükmettiği alanlar göz kamaştırıyor.) Ordudan ayrılıp üniversiteye başlar; bu aynı zamanda hayatının daha yeni başlayacağının sinyalleridir.

Bundan sonrası azmin nelere kadir olabileceğinin hayat bulmuş halidir. 27 yaşında üniversiteyi bitirir ve 33. sıradan NBA'ye draft (Cleveland Cavaliers) edilir. Klasikleşmiş takas devreye girer, Dallas'a transfer olur. Dolu dolu 2 sezon geçirse de rakipleri kadar süre alamamanın sonucunu demorilize olmakla sonuçlanır. 
2014'te Çin'in Shanghai Shark takımına imzayı atar. Bitti mi? Hiç sanmıyorum 2-3 hafta önce Galatasaray'a transfer olacaktır. 
İşte macera asıl şimdi başlıyor. Hem belki bir gün Ercan Taner ile Mert Aydın sohbet ederken The Beatles grubunu masaya yatırdıktan sonra James'in Galatasaray'daki yükselişine şahitlik ederiz. Sabır!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.