21 Haziran 2016 Salı

Dostun Düşmanın Tanıdığı Tenisçi

Şu anki vizyonla ve başarı silsileleri ile örnek gösterilecek tenisçiler su götürmez gerçek ki Serena Williams, Federer ve Djokovic üçlüsü arasında, kimi zamanla sürpriz isimlerin dahil olmasıyla değişkenlik gösterir. Williams ve Federer yıllardır tüm tenis yolundaki sporcuların emsalleri. Üzerine taptaze, ortalığı kasıp kavuran Djokovic eklendi. 

Bu isimlerin çok daha önceleri var. Hem kişiliği hem de tenise farklı perspektifle bakmamızı sağlayan Pete Sampras. Evet, bu isimler tenisle hiç ilgisi olmayan sıradan bir insanın bile tanıyacağı isimler. Ancak öyle biri var ki bu isimleri tanımakla kalmayıp, hayatına şekil veren yıldızlar olarak belirleyip, yön vermiştir. 
Onların antrenman sahalarına konuk oluyor, nasıl servis attığına veya backhand vuruşarına dikkat kesiyor. Williams ve Sampras'ın cesur maçlarına şimdilerde ortak oluyor.
Muguruza şimdilerde çocukluk hayalini bizzat Serena Williams'ın karşısında oyun alırken görebilir ve maçı kazanabilirken görebilrsiniz. 



Daha önce Roland Garros'ta Serena Williams'a kortu dar etmiş, kariyerinin dönüm noktası denilebilecek başarıya imzasını atmıştı. İlham kaynakları Williams ve Sampras olsa da daha çok Steffi Graf tarzı bir oyun çiziyor.
Ace'leri ile vurucu, yere sağlam basan ve güven tazeleyen genç bir yetenek. Çoğu tenis yorumcusuna göre gelecekteki bir kaç yıl içindeki WTA Şampiyonluğuna kesin gözüyle bakıyorlar. Neden olmasın? Muguruza'nın bu önlenemeyen yükselişi ise rakiplerine birer darbe olarak inerken affetmeden göz dağı veriyordu.

Beijing'te final oynadı ve bu sayede 4.'lüğe kadar uzandı. Şu sıralarda onu saran başka heyecan ne sıralama ne de şampiyonluk. Belki şampiyonluk da olabilir. Roland Garros'ta Williams ile oynadığı final. Muguruza sayesinde Serena Williams'ın insan olduğunu hatırlattı. Serena'yı yenebilmek şöyle dursun kolay kolay övgü dolu cümleler işitmek yok denecek kadar azdır.

Çocukluğunda televizyon karşısında "Baba ben Serena Williams gibi olacağım" cümlesinin büyüklüğünü bize bu denli kolaymış gibi gösteren Muguruza adını dosta düşmana tanıtmış oldu, bir kez daha.
Oynadığı oyunla heyecan yaratan, Williams'ı vurucu darbeleriyle sağa sola koşturan Muguruza inişli çıkışlı dönemlerin ardından dikiş tutturmak istiyor, Grand Slam'lerde. Kim bilir belki yıllar sonra Garbine Muguruza için bu cümleleri sarf eden, onu idol gören küçük bir kız çocuğun backhand'lerini veya ace'lerini konuşuruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.