24 Haziran 2016 Cuma

"Kralsın" Cleveland Cavaliers

Taraftarlar hayal kırıklığına uğrayarak LeBron'un formalarını yakıyorlardı. Hırsını alamayan argo kelimelere sığınıyordu. Ve de daha ilerisine...
Beklenen son gelmişti. Takımda yavaş yavaş yaprak dökümü başlamıştı. Taraftarlar, takım, oyuncular çaresizdi, bir o kadar da umut besliyorlardı. 

Yaşananlar 2009-2010 sezonunun makus tarihiydi. Her şey tam da üst üste gelmişti. Sakatlıklar bel bükerken, beklemedikleri oyuncu ayrılıkları ve takaslar peşini izliyordu. O gün stadı hışımla terk eden taraftarlar ve takım bugün nasıl bir ruh halindedir? 
Konuşmaktan keyif alacağımız gün 20 haziran 2016! Mutluluktan ağlandığı, kelimelerin yetersiz kaldığı şampiyonluk naraları... Fakat bundan öncesi var.


2015-2016 sezonu Golden State Warriors'ın arka arkaya aldığı galibiyetler ve yenilmezlik serisi finalin adının, kısmen bir tarafın hangi takım olacağı konusunda hem fikirdi. Warriors normal sezonu 73 galibiyet 9 mağlubiyet ile kapatırken final serisinin diğer takımı Cleveland 57 galibiyet 25 mağlubiyetle defteri kapadı. Hemen arkasında takipte olan Toronto'yu bir galibiyetle geçerken final maçının değeri daha kıymetli olacaktı. 

Final turları başladığında herkesin favorisi Curry'li Warriors'tı. Nitekim öyle de başladı. Peş peşe alınan zaferler sonucunda durumu 3-1'e getiren Warriors'ın bir maç kazanması halinde şampiyonluğu ilan edecekti. Öyle olmadı. 
Şampiyonluğu farklı kılan, ilk yapan da NBA tarihinde ilk kez 3-1'den geri gelerek şampiyonluk yaşayan ilk ve tek takım. Halbuki 3-1 olduğunda herkes şampiyonu belirlemiş tirbuşonları hazırlamışlardı. LeBron ve takım arkadaşları dışında.

Sezon başında 73 galibiyetle imkansızı başaran Warriors, Chicago Bulls'un 20 yıldır süren rekorunu kırmıştı. Pek emin olmadan önce karşıda yani, Cavaliers'ta, LeBron gibi Kyrie Irving gibi kaliteli ve kral oyuncuların olduğunu da es geçmemek gerek. Gerekti!


Son maçta, şampiyonun belirleneceği anlarda devreye 27 sayı 11 ribaunt, 11 asist ile (triple-double) "King" sahnedeydi. Çok konuşulan Iguodala'ya yaptığı bloktu. Maçın belirleyici hareketlerinden de biriydi.
2010 yılında bir parçasını Cleveland'da bırakan LeBron James 2014 yılında "Cavaliers'ı şampiyon yapmaya geldim." vecizeleriyle taraftarına meydan okuyordu. Kırık ve güvenini kaybetmiş taraftara. Kabul edin ki yaktığınız formaların pişmanlığını yaşayan Cavaliers taraftarı var. Hemde çok. 

Şimdi yenilerini, şampiyon olarak yenilenmiş formalarıyla göğsünü kabartırken LeBron o anlarda gözyaşlarına hakim olamadı. Krallar da ağlar. Mutluluktan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.