12 Temmuz 2016 Salı

Hazır Mısınız? Kyrie Irving'e?

"Babam bana diğer insanların nasıl sıkı çalıştığını, ben uyurken Los Angeles'ta bir insanın çalışmakta olduğunu söylemişti." Sözler hiç tanıdık değil. Şu sıralarda Amerika'nın altını üstüne getiren takımdan Cleveland oyuncusu, LeBron değil yakın gelecekteki "kral" Kyrie Irving'in babasının oğluna yaptığı küçük bir öğüt sadece.

Annesini 4 yaşındayken kaybeden küçük Irving babasının nasihatlarını annesinin yerine koyarak büyütülmüş. Babası hayatının en derin noktasında yer alan Irving 9 yaşında iken babasıyla 11 Eylül saldırılarının tam ortasında kalmış, sağlam ve sakin duruşundan ötürü hayatta kalmayı başarmışlar. Gelelim asıl mücadelesine. Basketbola, onun hayatına...

Kolej kariyerine Duke Üniversite ile başlayan ve de parlayan Irving birinci sıradan draft edilerek Cleveland Cavaliers takımında forma şansı buldu. 2011 yılı itibariyle yüzü gülen taraftı. Takımıyla uyum yakaladıysa da asıl büyük başarı bir türlü gelmiyordu. 



Bireysel olarak çıkış ivmesi yakalayan Irving 2013 yılında NBA All-Stars üç sayı şampiyonu oldu. Bu üçlükler daha sonra kendisine ve takımına şampiyonluğu getirecekti. Birbirinden etkili, sorumluluk sahibi, süratli ve LeBron'dan az olmak itibariyle egoları bulunan genç yetenek. Draft edildiği andan beri karşı tarafa acımayan Irving hemen hemen her maç 40 sayı garantili oynayarak Cleveland'a umut ışığı olabiliyor. Nitekim oldu da! Sınırı pek tabi ki 40 sayı değildi.

Portland'a attığı 55 sayıyı unutmamak gerek. 55 sayı sonrası All-Star karmasına dahil oldu ve beraberinde ilk 5'te yer açtı kendine. Ödülünü de yine kendi elleriyle hazırlamış, önüne sunmuştu. All-Star'ın MVP'si seçilmiş, bu unvanıyla Dünya Kupasında aynı unvanıyla Amerika'nın yolunu tutmuştu. 
Hatta o dönem yaptığı crossover'lar sayesinde ilgi odağı olmayı başarmıştı. Bir basketbolcu olabilecek fiziğe tam olarak sahip değil ancak esnek hareketleriyle, hızıyla son derece kapatmasını iyi biliyor.

Cleveland Cavaliers ekibi onu hep 1. sıradan draft ettikleri için endişeli ve şüpheliydiler. Şimdi bu perdeyi gözlerinin önünden çektikleri kesin... Çekişmeli geçen Golden State final serisinde öne çıkan tek isim Cavs'ta LeBron olmadı. 
Kyrie Irving attığı üçlüklerle finali kopardı. LeBron'un blokunu es geçmeden! Bu yönetime de atılmış bir üçlük aynı zamanda. Net!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.