12 Ağustos 2016 Cuma

Arka Kapıdan Çıkış; Paul Pogba

Bir dönemin futbola uzun süre ev sahipliği yapmış Fransa, son aylarda Avrupa Şampiyonası ile ataklarına hız verdi lakin sonunu getiremedi. Fransız futbolunun en büyük ismi ile şüphesiz Zinedine Zidane'den başkası olamaz. Zira henüz yeri doldurulabilmiş değil. Bir de çıkmaza girdikleri konu yeni bir yıldız doğuyorsa Zidane olarak lanse edilmekten çekinmiyorlar. 

Belki Zidane için değil ama Patrick Vieria'nın yerini doldurabilecekleri yıldız doğuyor diyebiliriz. Juventus forması ile adından söz ettiren Paul Pogba...
Futbolla lise yıllarında iken Le Havre takımının alt liginde adım atan peşi sıra boyu, üstün fiziğiyle, sağlam top kontrolü ve top cambazlığıyla potansiyelli orta saha oyuncularının arasında gösteriliyor. Şayet haksız da sayılmazlar. Çünkü bir de yaş faktörü devreye giriyor.

Neden Zidane değil de Patrick Vieria'ya benzediğine gelirsek; tekniki yapısı bununla birlikte ara pasları ile orkestrasını yöneten maestro özelliğine sahip.
Paul Pogba'nın bam teline dokunan ise şaşıracağınız bir isimden gelecek! Pogba'yı Fransa'nın milli takımında (alt yaş kategorisinde) ilk keşfeden Sir Alex Ferguson...



70 yaşına bir hayli oyuncu, yetenek ve tecrübe sığdıran Sir! Ada futboluna da çok gecikmeden 17 yaşında iken Manchester United'a kazandırdı. Açıkçası o yıllarda eleştiri oklarının hedefiydi, Ferguson. Uzun sürmeden Le Havre takımıyla davalık oldu.
Bu durumdan nasibini Pogba alacaktı. Manchester United'ın A takımında şans bulamayınca arka kapıdan çıkışı için sebep olacaktı.

Evet, herkes, tüm camia aynı kanıdaydı, Pogba'nın kendini ve yeteneğini geliştirmesi gerekliydi. İtalyanlarda aynı düşünce ile Pogba'yı Juventus'un renklerine bağladı ve yatırımını düşünmeden yapacaktı. Taraftar, kulüp endişeliydi Pogba için, daha yeni yetme bir futbolcunun Pirlo ve Vidal varken ilk 11'de nasıl yer bulabilecekti diye dert yanarken, takımın değişmeyen ismi oldu. 

Genç, girişken ve sürekli geliştiren, potansiyelli orta saha oyuncusu için 40 maç forma şansı buldu. Ferguson keşfetti belki ama tadını çıkaran Conte oldu. 
İki yönünü de kullanan ve gelişime açık olduğunun sinyallerini veren nadir orta saha oyuncularından. Pogba her seferinde bahsi geçen uzun bacaklarıyla top kapmayı rahatça yapabiliyor.
Birbiri ile bağlantılı bu noktaları da birleştirince kolay kolay Juventus'un bırakacağı bir oyuncu olmadığı şüphesiz...
Fakat artık tadını çıkaran ne Conte ne de Juventus olacak! Eski yarım kalan Manchester defterini kapatmaya geliyor. Biz sürprizleri severiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.