18 Ekim 2016 Salı

Gözü Yükseklerde Olanlar İçin; Simona Halep

Sıra sütlerin paketlenmesine gelmişti. İşler o kadar büyümüştü ki, Sageata'nın artık yeni bir eleman alması gerekebilirdi. Küçük de olsa kızı Simona babasına olabildiğince yardım etmeye çalışıyordu. Ancak babasının, çocuklarının geleceği hakkında fikirleri vardı. 
Kesinlikle sporla iç içe olmalılardı. Sonuçta kendisi de eskiden futbol için ter dökmüş biriydi. Fakat bu sefer futbol değil tenis olacaktı. 

Simona Halep'in geleceği, küçük bir çocuğun süt taşıma sevdası ile başlamışken WTA sıralamasında ilk 10'dan vazgeçmesi beklenemez. Beklenmemeli! 4 yaşında başlayan kort tutkusu, abisinin de adım atması sonucunda geleceğine sarılmış olacaktı.
Yıllar zamana karşı gelemedikçe bu yarıştan abisi de payına düşeni alacaktı. 16 yaşında tenis kariyerini bir basamak ileriye taşıyabilmek adına Bükreş'e taşınacaktı. Romanya ona epey uğurlu gelecekti. 

Küçük ITF turnuvalarında aldığı dereceler beraberinde cebini dolduracaktı. Önce kendisi gibi hırslı Elena Bogdan'ı daha sonra da Vongsouthi'ye karşı yüzü gülecekti. Günbegün gelişim kaydeden Halep, İsveç'teki ITF'i alarak güven tazeliyordu.
Gerçek anlamda 2008 yılının Nisan ayında ciddi başarılara tanık edecekti bizleri. Vakit kaybetmeden Roland Garros'a katılarak Grand Slam tecrübesini acı bir şekilde tadacaktı. 



Bu sırada ITF'yi, yalnız bırakmayacaktı pek tabi ki... Maribar, Minsk turnuvalarıyla kesesini dolduracaktı. Zaman ilerledikçe Halep başarıya giden yolda bazı ödünler vermesi gerektiğinin farkına varacaktı. Önce küçük rötuşlarla bedenini inceltecekti. Tabi bu mecazi bir anlam taşırken, hızını yükseltebilmek için "bıçak altına" yatmayacağı anlamına gelmiyordu. 
Ve bu onun çıkış bileti olacaktı. Yine de bir türlü Grand Slam adına finale kadar gelse de kupanın kulpunu tutmayı başaramayacaktı. En azından şimdilik. 

En nihayetinde 2014 yılında Fransa Açık finali yüzü gördü. Ancak yılların tecrübeli raketi Maria Sharapova'ya engel olamadı. Es kaza 2014 yılı Simona Halep'in yılı olabilirdi. Avustralya Açık veya Wimbledon'ın kıyısından dönmek zorunda kaldı. 
Fena sayılmayan bir kariyer ve tam olarak 5. sırayı parsellemiş Halep'in arkasında artık sadece babası değil, manevi babası Gheorghe Hagi var...

Aynı topraklarda büyüyen bu ikili için Simona Halep kısmı epey önem arz ediyor. En büyük destekçinin Hagi olması, rakiplerinin önüne taşıması için imtiyaz sayılabilir. 
Küçükken taşıdığı süt şişeleri, yerini raketine bırakmış yakın geleceğin en iyi tenisçilerinden biri olarak gösterilebilir. Açıkçası bunu bir tek ben söylemiyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.