31 Mart 2017 Cuma

Şampiyon Boston Celtics mi?

Hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor ve herhangi bir kimse hayatı boyunca kazanmıyor. Zira tersini düşünmek pek mümkün değil. Bu yazıda da bugüne kadar kazanılmış şampiyonluklar, kavgalar, anlaşmalar, el sıkışmalar, devasa paralar yer alabilir. Veya var olabileceği düşündüren imarelerde…

Artık mağlubiyetler de var. Boston Celtics’de yeniliyor. Şampiyonluk yolunda epeyce şaşabiliyor. Herkes gibi! 

Boston takımının çok bilindik bir farklılığı var. NBA tarihinin en eski ve kök salmış takımlarından biri olmakla beraber en çok şampiyonluk yaşamış bir takım aynı zamanda. 17 gibi bir rakam az görünse de NBA ‘deki çetin çekişme düşünülünce oldukça ciddi bir sayı.
Bir de Celtics’in logosunun nereden geldiğine dayanan rivayetler azımsanmayacak türden… 

Boston’ın unutulmaz koçlarından Red Auerbach’ın tasarımcı kardeşi tarafından tasarlanan logodan ilk şeklini almış. 1950’li yıllarda yaşamış İrlandalıların temel alarak işlemiş logoyu. Ancak sevgili Amerikalılar durumu pek de öyle algılamak istememiş.
Aslında logodaki göz kırpan adamın Boston takımına şans getirmesi için çizdiği söylentilerine de ayrı bir konu başlığı.


17 şampiyonluğa bakılırsa hiç de fena bir rivayet sayılmaz. Geçmişten gelen bu şampiyonluklar yerini sağlama bağlayamamış durumdalar son sezonlarda.
NBA takımları arasında süregelen inişler-çıkışlı grafik, son zamanlarda Cavaliers ve Golden State çekişmesine sürükleniyor. Tabi gelecek beş yılda çok farklı bir tablo bizleri bekliyor.

Lakin şu an geleceği bir kenara bırakıp, geçmişten feyz alma vakti. Boston Celtics’in geçmiş yıllardaki ilk önemli lideri Bob Cousy ile beraber önemli başarılara imzasını atacaktı. Ne var ki tarihler 1956 yılını gösterdiğinde kimsenin aklına Bill Russell’lı Celtics’in fırtına gibi eseceğini bilemeyeceklerdi. Ezici sonuçlar 1950 hatta 1960’ların sonun kadar takip edecekti. 

Daha sonrasında bir diğer efsane isimlerden Larry Bird dönemi başlayacaktı. Arka arkaya beş  final oynayıp üçünü müzelerini göndermeyi başaracaktı. Ve daha sonrası…
Bir türlü direnemeyen ve kendini orta seyir dışına çıkaramayan bir takım haline büründü. İşin aslı nedir biliyor musunuz? 
Bazıları, uzun zaman eski günlerine dönemeyip, sıradanlaştı. Ya da şimdilik her şey öyle görünüyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.