21 Nisan 2017 Cuma

Harekete Geç!

Eskiden maça gitmenin en güzel yanlarından biri de muhakkak maç öncesi stadı saran köfte kokusuydu. Bu kimi zaman maç sonrası gelenekselleşen bir seremoniye de dönüşebiliyor.Ancak artık futbolla beraber dönüşüme uğrayan ve hatta zarar gören bu tezgahlar yerini modern kahve bardaklarına bıraktı. Bunlar bir yerden tanıdık gelecek.

Eskinin ruhunu sadece çevresiyle kaybetmeyecek, statlar bundan en çok nasibini alanlar olacaktı. “Akıllı, modern, teknolojik” stat sıfatlarına sığınsalar da “ruhunu” eskide bırakmış olanlar vardı. Daha objektif olmak gerekirse son iki yıl içerisinde veya bu süreyi beş yıla kadar arttırırsak, gerçekten Süper Lig (Türkiye) maçı izlediniz mi? Fazla acımasızca olduğu kabul, lakin rotasını diğer liglere çevirenlere de haksızlık etmeyelim.
Mesela bir alt lig olan PTT 1. Ligi; bu yıl ne derece heyecanlı ve keyif veren bir lig olduğunu konuşabiliriz. Keyif kelimesi futbolun altında ezilse de hakkını verelim!


Ne var ki Yeni Malatyaspor, PTT 1. Liginde adeta bu eksikliği gidermek üzere birincilik koltuğunu sahiplendi. Açıkçası Süper Ligi garantilemesine birkaç maç kaldı.Yeni Malatyaspor 30 yıllık kariyerine oldukça fazla inişler çıkışlar sığdırsa da, asıl çıkışı için epey bekleyecekti. Son dört yıl içerisinde bulundukları tüm liglerden birinci olarak bir üst ligde yarışmayı son derece tadını çıkararak kazanacaklardı.
Üstelik çok sağlam taraftar desteği de, 13000 kişilik stadyumun dolmasıyla vücut bulacaktı. Aslında Yeni Malatyaspor ”genç” kurulmuş bir takım dersek hiç de yanlış olmaz. 1986 yılında kurulan kulüp, ard arda iki sezon içinde amatör ligden 2. Lige yükselerek kanıtlamış durumda. Arada bazı noktalarda evrilerek, yeni sponsor anlaşmalarıyla beraber, Yeni Malatyaspor olarak çim sahada.

Bu yazı yazıldığında Yeni Malatyaspor, Ümraniyespor da ender görülen mağlubiyetlerden birini aldı. Dün ise, yeni galibiyetini veyahut şampiyonluk kutlamaları için bir ön hazırlık niteliği taşıyabilir. Tabi Yeni Malatyaspor hala Malatyaspor mu siz karar verin!

Arşivlerinden sakladıkları futbolu, enerjiyi, çoşkuyu ve derinliği şayet Süper Lige çıktıklarında da yansıtmaları en büyük temenniler… Yalnız Süper Ligin huyu suyu hürmetinden tüm heyecanıyla başlayan takımları, kendi düzenlerine benzettiklerinden korkar durumdayız. Zira Yeni Malatyaspor, 1986 yılından beri bir nevi rüzgara karşı mücadelesini sürdürdüğü için diğer takımlarında harekete geçirecektir. Öyle olmalı! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.