26 Mayıs 2017 Cuma

Ezberin Çok Dışında Bir Euroleague

Esasında, konuşulacak çok fazla satır başlıkları var ve en başı “Yugoslav” kökenli basketbol ülkeleri bize ne öğretebilir ki sorusuyla başlamak tabularımızı yıkacaktır. Son yıllarda bu ülkeler adlarını sıralamalarda duyuramasalar da, takımların içerisinde başrol oynuyorlar. Bunu kısa zaman içinde sıcağı sıcağına yaşadık!
Sırp oyuncular veya teknik adamlar fazlasıyla maça dokunan isimler. Pek ala bunun altında yatan en güçlü isim koç Obradovic’ten başkası olamaz.


Öbür yandan unutulmaz sonlara, zaferlerle anılan Olimpiakos…Son dört senedir zirveye tırmanan ama tutunamayan Fenerbahçe için tarih tekerrür mü edecek yoksa baştan mı yazılacak geçişiydi. Bir yandan konuşulan dedikodular, Spanoulis ile Obradovic arasındaki sessizlik tamamıyla finale odaklanmış Udoh… Size demiştim çok fazla satır başlıkları var!

Es geçilmeyecek bir diğer parantez 16.000 kişilik Sinan Erdem Salonunu dolduran taraftarlar… Sporcuların veya koçların hayatları münferit vaka olarak ele alınmış olsa da, esas istisnai olan buraya gelen taraftarın da öyküsü… Tüm inişleri ve çıkışlarıyla...


Fenerbahçe son üç yıldır, Final Four atmosferine ısınmışken her seferinde finalin kapısından döndü.  Geçen senede CSKA Moskova’yla yaşadığı çekişmeli final sonrası 21 Mayıs 2017 İstanbul finalinde “mutlu sona” ulaşacaktı. Zira, her şey favori olarak gösterilen Moskova ekibinin yenilmesiyle başlayacaktı.

Durumu lehine çevirme konusunda Euroleague’in en iyi takımı Olimpiakos, finalin favori takımına büründü. Ve bununla beraber, finalin adı yedi yıldır suskun iki yıldızın maçına dönüşecekti. Spanoulis mi Obradovic kıyaslamasının boy göstereceği gece de, biz sadece finale yakışır bir oyun izleyecektik.

Zeljko Obradovic’in en iyi yaptığı işlerden biri de rakibin sentezini son ana kadar sürdürüp, rahat ettikleri alanların dışına çıkarmak ve daha da ileriye taşıyıp güvende hissettikleri, “en iyi” yaptıkları hamleleri bir şekilde set çekip sığınacakları liman da tereddüde düşmeyi planları dahilinde.
 Basketbolun sadece kendi takımının oynayacağı oyun dışına itip, kendisi dışındakileri de rahat hissi verdirmemek!

Şampiyonluk nasıl mı geldi?
İşte cevap! Bu maddeler çokça sıralanır, ekstra ekstra çoğaltılır fakat 12+1 kişilik oyunun sırrı bu. Hatta malzemecisinin hatta kondisyonerin ve hatta yıl boyunca dinledikleri motivasyon müziklerinin dahi payı çok büyük. Ne yaptığı kadar nasıl yaptığı ile de iyi geri dönüşlerin takımı Fenerbahçe…
Obradovic bu sınırların çok dışında. Lakin kaldırılan dokuzuncu kupa, ezberin çok dışında bir oyun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.