28 Şubat 2018 Çarşamba

Manşet Çocuk

Futbol dünyası, eli kalem tutunca gözünü istatistiklere çevirmeyi seviyor. Unuttukları yok mu? Elbette ki gözden kaçırdıkları “duyguların” istatistiklerden ne kadar bağımsız çalıştığını farkında olmaksızın, hesaplamalarına devam ediyorlar.
İlk atılan golün tarifi, yurtdışından gelen transfer talepleri veya bir takımın nasıl vazgeçilmezi olacağı istatistiklerden kendini ayrıştırıyor.

Evet, bu naif tanımlamaların altında yatan, ilk golünü Altınordu forması altında Denizlispor’a atması şöyle göz kırparken, önce Türkiye Ligi ekipleri ardından Avrupa takımlarının transfer haberlerinin hangisine kulak vereceğini bilemezken, İtalyan ekiplerinin başkenti “Roma” takımının nasıl vazgeçilmezi olduğunu anlamadan, futbol dünyasının kucağına oturan isim Cengiz Ünder olacaktı. Yahu, ne sıklıkla duymaya başladık Cengiz’i... Zaten sıkılmadık mı popülerliğe erişmiş futbolcuların döngüsünden!

Yaşamının şu sıralar yazılıp, çizildiği ikinci yazısını okurken, ilk kısmında neler oldu? Bucaspor formasıyla başlayan, profesyonel anlamdaki kariyerine Altınordu ile başlayarak ve kendisini, geleceğini planladığı futbolun okulunda bulacaktı. Çimlerini biçtiği bu sahalarda asistlerin ve gollerin ilklerini atarken, artık tadını aldığı bu oyunun bir parçası olmayacaktı, büyük bir parçası olacaktı.


Bu arada geçirdiği ilk yılın sonunda genç yetenek olarak Başakşehir takımının transfer süreci ile sonlanacaktı. Beklentileri karşılayan Cengiz, imzalar atıldıktan hemen sonra Avrupa Kupalarında ve milli takımlar düzeyinde hemen hemen üstü çizilen çoğu oyuncuya istinaden, gençlerde çözüm arayan Türk futbolu soruyu doğru çözecekti.
Cengiz adına saat işlemeye başladığında, hala yeşil sahalardaydı ve onca başarısızlık hikayesine rağmen sıyrıldı.

Başakşehir ile beraber, süresini uzattı ve gol/ler, asist/lerle oyunu domine etmeye başladı. Şimdi ilk kısımda yazılanlara virgül atıp ikinci yazısını yazarken, ilk kalemini Roma olarak nokta atışı ile yapacaktı. 15 milyon Euro karşılığında imzaladığı bu sözleşme kariyerinin en önemli kararıydı belki, çünkü bundan sonra olacaklar uzun vadede kariyerini etkileyecek adımlardı.

Son iki aydır, İtalya manşetleri değil elbet, Avrupa spor basını Cengiz Ünder’i konuşuyor. Manşet çocuk Cengiz, Roma’da çıktığı ilk maçta golle buluşmuş, asistleri ile takıma kol kanat germişti. Her hafta attığı gol ve asistler hem takımın hem de kendisinin modunu değiştirecekti. Hocasının kendisini alkışlatmak için oyundan aldığı dakikalar manşetleri de açıklıyordu esasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.