9 Şubat 2018 Cuma

Şimdi Biraz Onun Zamanı; Hyeon Chung

Çocukluk yaşlarının tam ortasındaydı. İlk servis atışının beğenilmemesi yüzünden depresyona girmiş, tenisi bırakmanın eşiğine gelmişti. Hayır, tabi ki bunlar yaşanmayacaktı. Bir Federer gerçeği bu kadar kolay pes etmeyecekti. Federer ile ilgili okuyacağınız her kitapta onun mücadele konusunda nasıl vücut bulduğunu hissedeceksiniz. Ancak artık rakipleri de adına kitaplar yazılacak kadar güçlü ve belalı olabiliyor.

Pek tabi ki şüphesiz, şu sıralarda Nadal ile birlikte tatlı rekabetleri ve dostlukları dışında, yeni doğan isimlerde gün yüzüne çıkmaya başladı. Her grand slam ile ilk 10 içine girmeyi zorlayan raketlere bir yenisi daha eklenmek üzere!
Hazır Avustralya Kıtasında dolanıyorken, çok uzaklara gitmeden Hyeon Chung ile tanışma vakti. Hemen öyle Çinli, Japon damgasını yapıştırmadan belirtmiş olayım, Güney Koreli kendisi.

Asyanın bu konuda pek de sporcu yetiştiremediğini biliyorsak, ayrıca kıymetli kendisi. Yeni isimlere yer açmışken, Hyeon Chung’un şiir yazmasına izin verecek miyiz?

İşte bu sorunun cevabı çok zor! Günümüzün parlayan sporu, bir çok da parlattığı yıldızı doğuyor. O yüzden ki sadece ATP düzeyinde de konuşmak yanlış olur, WTA seviyesinde de müthiş isimler var.


Chung’a gelecek olursak 1996 doğumlu, Koreli tenisçinin hayatındaki en önemli satır başlığı astigmat problemi… Esasında, tenise başlama öyküsü de böylece perdesini aralamış oldu. Görme yetisini daha da kaybetmemek ve korumak amacıyla çıktığı yolda, profesyonel tenisçi olmasının yolunu açacaktı. Astigmatı iyice ilerleyince özel bir gözlükle korta çıkmaya başladı. Aslında çocukluk yaşlarının tam ortasında mühim şampiyonlukları göz ardı ediliyor.

Orange Bowl ve sonrasında ITF Junior turu gibi organizasyonlarda boy göstermeye başlayacaktı. Federer efsane olmanın basamaklarını çıkarken, Chung 2013 Wimbledon gençler kategorisinde final oynayacaktı.
Dünya sıralamalarında ilk 100’ü zorlamaya başlamışken, “en çok gelişme kaydeden oyuncu” unvanıyla omuzlarına bir sorumluluk daha eklenecekti.

Gelgelelim bu yıl düzenlenen grand slamlerin habercisi Avustralya Açık’a gelene dek hiçbir grand slamin üçüncü turunun ilerisini göremeyen Chung çeyrek finalle hem çıta yükseldi hem Federer’in raketiyle tanışma….
Belki Djokovic’i eleyip, buralara gelmiş olabilir ama esas konu ATP sıralamasında 23 basamak atlayarak 23. sıraya yükselmesinde! Şimdi biraz da onların zamanı. Tıpkı çocukluk yaşların tam ortasında o grand slami, olan Federer’in bugün 28 yıl aradan sonra 20. Grand slami kazanacak başarı potansiyeli gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.