16 Şubat 2018 Cuma

Utah Jazz’ın Donovan Mitchell’i

NBA’de All-Star zamanı yaklaşıyor. Bu sene zorlanacağımız en büyük seçim, çaylaklar olacak gibi gözüküyor. Bu maç ve maçlar bittiğinde ya da şu an siz bu satırları okurken keza, sadece NBA tarihinin en iyi kazanımlarına değil, yakın zamanın en iyi oyun kurucusu ve bir baş antrenörün rüşdünün tamamen ispat etmesi yer edinecek akıllarda!
Ve bu durum çok yakın zamanda boy gösterecek. All-Star 2018’in çaylak oyuncularının dilemması olacak gibi.

Bazen onun için tek başına Cleveland Cavaliers’ı devirdi bazen James Harden benzetmelerine yakıştırılıyor. Aslında bunların arasında bir isim var ki, tüm çaylaklardan sıyrılarak  isminden oldukça söz ettiriyor.
O isim Utah Jazz’ın Donovan Mitchell’i. Utah Jazz 13.sıradan draft edilmesi hiç kafaları karıştırmasın. Mitchell son aylarda gösterdiği performansla çaylaklar kategorisinde sayılacak çoğu ismi gölgede bırakacak yeteneğe ve inanca sahip.


Donovan Mitchell için şans New Orleans maçı ile başlayacaktı. Ya da kendini ispatlama. Onun yaşına ve aldığı süreyi düşününce o maçta 41 sayı atarak basketbol otoritesinin dikkatini çekmeye başaracaktı. Orleans maçı Mitchell’ın miladı olacaktı. Bu maçtan sonra bu süreye kadar bir skalanın peşinden yukarıya çıkacaktı. Takımındaki tüm yük Rodney Hood’a kaldı kalacak tartışmalarını yaşarken, Hood sakatlığı haberiyle kameralar Utah Jazz koçu Quin Snyder’e çevrilecekti. 


Koçun en sevilen yönlerindeyse, genç oyunculara süre vermekte fazlasıyla bonkör davranacağıydı. Ve de bu sürecin nasıl değerlendireceği koçun planlamasının alameti farikasıydı. Kendini geliştirdiği, Hood’un boşluğunu pek aratmayan Mitchell ilk beş olmanın 1 Aralık itibariyle garantiledi. Topa hükmetmesi, kabiliyeti ve bir sonraki adımı bilen bacaklarıyla artık yön değiştirebilen Donovan Mitchell çaylaklara açılış konuşmasını yapmış bulunuyor.

Driplingleri ve çembere gidebilen üzerine üçlük çizgisinden rahatça sayılar bulabilen için zaten koçun yapabileceği tek şey süre vermek!
Gel gelelim istatistik karnesine. Bu zamana kadar 38 maça çıkıp ilk beşe 30’undan fazla çıkan, 18.5 sayı ortalamasıyla Donovan, diğer çaylaklar arasında sayı krallığında zirvede. Şimdilik sessiz ve derinden geliyor.

İnsanın sinirini bozmayan kusursuzlukta ve temiz oyun anlayışı var ki, yanına fiziki koşulları koymayı unutmayın. Bu denli “sır” gibi saklayan Utah Jazz oyuncusunu kaybetmemek adına “kovulursunuz” minvalinde küçük uyarıları yok değil. Hem takımının hem de kendisinin geleceğini kurtarmak için adeta bulunmaz hint kumaşı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.