9 Mayıs 2018 Çarşamba

Kazanırken Kaybetmek


Bazen hikayelerin peşinden sürüklenip gideriz. Biz istemesek dahi bizi terk etmez. Sürekli o ana döneriz ve yaşarken buluruz. Zira sürekli kazanmaya adapte olmuş sporcu içinse, bu durum dahi karmaşık hale gelebilir. Bisiklet bol miktarda sansasyonel haberlerin baş kahramanı, kazaların alameti farikası bir spor dalından öteye geçemez oldu.

İşte o kadar da ileri gitti iki teker. Bisikletin mühim yarışlarından Paris-Roubaix sahne olması insanların canlarının bu derece kazanma arzusu ile son bulması bir kez daha hırslarımıza kurban olmuş insanoğlunu tekrar tekrar dağ etaplarına geri götürüyor. Bazen o ipi siz göğüsleyip şampiyon olsanız da aslında kazanırken kaybetmişizdir.

Paris-Roubaix 2018 etabı itibariyle baştan sona yarışı domine eden, dağlarda istediği avantajı yakalayan Peter Sagan ve Michael Goolaerts, mücadelesi akıllara durgunluk veren cinstendi. Ve keşke de o sahneyle akıllarımız da kalsaydı…


Paris-Roubaix gibi anıtsal klasiklerin zirvesi olan bir yarışın genç bir sporcunun son nefesine kadar yarışması trajik bir hikayeden çok, insanlığımızı hatırlatacak.
İnsanın, sporcuların dayanıklılığın, azmin ve zafere giden yolda sınırlarını test eden yarışta Michael Goolaerts, Sagan ile girdiği mücadelede yaşamını verdi. Artık değişen dünyamızda, en zorlu sporlar listesinin başında gelen iki teker, rekabetin ve zorluğun en üst seviyede olduğunu gözler önüne serdi.

Goolaerts, genç yaşında yakın zamanda kazandıklarıyla veda edecekti. Veranda’s Willems-Crelan’da ikinci sezonunu geçiren Michael Goolaerts, klasik sezonunun geride kalan bölümünde Dwars door West-Flaanderen’i 9. sırada, Kuurne-Brussel-Kuurne ve Driedaagse De Panne yarışlarını ise 20. sırada tamamlamıştı.

O gün gelip çatar. Yüzleşmek en acı olanıdır. Evet, o gün Sagan kazandı ama aslında kazanırken kaybetmişti. Aslında sadece o da değil. Bu yazıyı okuyan siz yani duyarlı olan hepimiz. Kendi hırslarımıza o kadar bürünmüşüz ki son yıllarda bisiklette yarışlarında ölen kişilerin arttığını hatta yanımızdaki olduğunu unutmuşuz. Kazanmak belki bişey. Fakat kazanırken kaybetmek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.